Producatori

Afla primul noutatile! Inscrie-te!

Adresa ta de E-mail:

Despre continut

Baza de date cu produse a magazinului online este actualizata zilnic.

 

Pozele sunt cu titlu informativ si nu reprezinta obligatie contractuala. Ar putea exista mici diferente intre imaginile prezentate si produs. Specificatiile pentru oricare din produsele noastre au un caracter informativ, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Pretul pentru oricare din produsele noastre poate fi schimbat fara o notificare prealabila. Multumim pentru intelegere!

 

Pretul pentru produsele care nu sunt pe stoc (Stoc: La Comanda) este informativ. El poate fi modificat pana in momentul procesarii comenzii.

Recomandari

 

Solutii Finantare

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

  ga('create', 'UA-4927848-1', 'auto');
  ga('send', 'pageview');

</script>

Cum se monteaza un perete din gips-carton?

 

Peretii despartitori din gips-carton sunt o varianta mai putin costisitoare decat sistemele conventionale de realizare a peretilor. Acestia permit amplasarea eficienta a instalatiilor si suporta orice comparatie atat din punct de vedere termic, cat si fonic.

De asemenea, peretele de gips-carton este usor adaptabil diferitelor conditii constructive si poate fi demontat rapid in cazul schimbarii functionalitatii spatiului sau a claditrii, greutatea sa fiind de numai 25-50 Kg-m2.

Montarea peretelui din gips-carton necesita anumite materiale si respectarea unor pasi in executie pentru o lucrare durabila. Noi va indrumam in continuare, pas cu pas, pentru a va asigura o executie lipsita de probleme.

 

Materialele necesare

 

In prima faza, asigurarea necesarului de materiale este esentiala pentru demararea eficienta a lucrarii. Asadar, pentru montarea corespunzatoare a unui perete din gips-carton aveti nevoie de:

-          Placi de gips-carton

-          Profile metalice

-          Vata minerala de sticla

-          Banda deziva din fibra de sticla

-          Profile UA

-          Glet si chit pentru finisare

 

Montarea propriu-zisa a peretului din rigips

 

  1. Montarea structurii metalice

 

Primul pas consta in fixarea profilelor metalice care sa sustina placile din gips-carton (vezi pasii 1, 2 si 3). Dimensiunea panourilor metalice variaza in functie de necesitati, dar urmeaza acelasi procedeu al instalarii. Initial, acestea se racordeaza la suprafetele fixe: tavan, pardoseala, perete  cu dibluri cu sift rotativ, respectiv cu dibluri metalice. Profilele de racordare se fixeaza cu elemente de prindere universale si se preseaza cat mai strans de elementele de constructie respective, pentru o buna izolare fonica.

 

  1. Panotarea primei fete si adaugarea vatei minerale

 

Odata instalata schela metalica pentru viitorul perete, urmeaza prinderea placilor din gips-carton (vezi pasii 4 si 5). Se monteaza prima data pe o singura parte, cu ajutorul surubelnitei electrice si se adauga instalatiile sanitara si electrica. Cealalalte parte se monteaza numai dupa adaugarea vatei minerale. Este foarte important ca spatiul sa fie umplut in totalitate cu vata minerala, care trebuie legata pentru a nu aluneca.

 

  1. Panotarea celei de-a doua fete

 

Peretele din gips-carton capata stabilitate odata cu panotarea celei de-a doua fete (vezi pasul 6). Acest pas se incepe cu o jumatate de latime de panou astfel incat rosturile celor doua fete sa fie decalate cu latimea unui camp dintre montanti. In final, peretele este pregatit pentru tratarea rosturilor, a racordarilor si a capetelor de suruburi.

In continuare, imbinarile dintre placi se acopera cu banda adeziva din fibra de sticla. Presati bine atunci cand adaugati banda pentru a va asigura ca a aderat corespunzator la suprafata.

 

  1. Finisarea peretului din gips-carton

 

Dupa adaugarea ambelor placi din gips-carton, se trece la finisarea peretului. Astfel, chituiti imbinarea dintre placi cu un spaclu sau cu o dribla si finisati, dupa uscare, cu o banda abraziva.

Aplicarea stratului de glet, inainte de zugravire-varuire se face pentru finisaj si trebuie avut mare atentie, deoarece presupune un procedeu mai dificil ca in cazul peretilor tencuiti. Acesta se aplica razant cu imbinarile, fara sa se depaseasca, chiar daca mai raman mici gauri.

Pasii montarii unui perete din gips-carton

Pentru a fi siguri ca noul perete din gips-carton nu va face probleme, noi va sfatuim sa alegeti materiale de calitate, care sa intruneasca anumite caracteristici:

Placile din gips-carton KANUF sunt incombustibile si confectionate dintr-un material natural, care nu dauneaza sanatatii omului. Acestea beneficiaza de rezistenta mecanica si stabilitate, izoland de asemenea foarte bine atat termic, cat si fonic.

 

Placile NIDA sunt de asemenea, foarte bune izolante. Se monteaza facil si curat si rezista cu succes la umezeala si incendiu.

 

 

Placile NORGIPS sunt special create pentru a combate umiditatea crescuta si pentru a rezista in caz de incendiu si se recomanda a fi montate in incaperi unde umiditatea relativa nu trece de 70%.

Lichidari de stoc

go to top Despre noi Contul meu la e-Vasion.ro Cum cumpar? Cum platesc? Termeni si conditii - Acest site utilizeaza Coockie-uri Politica de confidentialitate Info stoc Retururi de produse Asigurarea garantiilor Informare si suport Renuntarea la cumparare Garantii si Service Contact Solutii finantare Retea Vasion Aboneaza-te-la-Newsletter ANPC E-vasion.ro • Magazin online de materiale de constructii
Toate drepturile rezervate S.C. Vasion S.R.L. © 2009 E-vasion.ro • Magazin online de materiale de constructii