Producatori

Afla primul noutatile! Inscrie-te!

Adresa ta de E-mail:

Despre continut

Baza de date cu produse a magazinului online este actualizata zilnic.

 

Pozele sunt cu titlu informativ si nu reprezinta obligatie contractuala. Ar putea exista mici diferente intre imaginile prezentate si produs. Specificatiile pentru oricare din produsele noastre au un caracter informativ, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Pretul pentru oricare din produsele noastre poate fi schimbat fara o notificare prealabila. Multumim pentru intelegere!

 

Pretul pentru produsele care nu sunt pe stoc (Stoc: La Comanda) este informativ. El poate fi modificat pana in momentul procesarii comenzii.

Recomandari

 

Solutii Finantare

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

  ga('create', 'UA-4927848-1', 'auto');
  ga('send', 'pageview');

</script>

Solutii de incalzire pe timp de iarna

 

Pe timp de iarna, una dintre principalele griji ale fiecaruia este factura pentru consumul de gaze, care poate deveni o reala problema atunci cand temperatura scade mult sub O grade Celsius.

 

Pentru a mentine o temperatura ambientala confortabila si pentru a suporta cheltuielile de incalzire pe toata perioada sezonului rece, va recomandam instalarea unui termostat, care regleaza consumul centralei si scade semnificativ valoarea facturilor.

 

Termostatul detecteaza temperatura aerului din incapere atunci cand aceasta scade sub valoarea setata si comanda pornirea centralei. Atunci cand temperatura ajunge la valoarea dorita, termostatul va comanda oprirea centralei sau a echipamentului (pompa de circulatie, arzator etc.).

 

Atunci cand instalati un termostat, este important sa il utilizati corespunzator pentru a valorifica pe deplin investitia. Va prezentam in continuare principalele aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand utilizati un termostat.

 

Utilizarea termostatului

 

Va recomandam utilizarea unui termostat de ambianta la o instalatie de incalzire care poate aduce economii la combustibil de circa 10%.

 

Valoarea temperaturii de confort in locuinta depinde de varsta, sexul, starea de sanatate, nivelul de oboseala al ocupantilor. Orientativ,  iarna este in jur de 20-21 C in camerele de locuit, 22-24 C in bai, 18 C in holuri etc.

 

Fiecare grad Celsius cu care se mareste temperatura setata in locuinta determina cresterea facturii de combustibil cu 7%. Se pot utiliza si termostate programabile (cronotermostate) care permit setarea unei temperaturi mai mici in incapere in timpul zilei (cand proprietarii nu sunt acasa): se pot seta valori ale temperaturii de 17-18 C in timpul absentei de acasa pe durata a catorva ore si temperatura uzuala de confort in restul timpului.

 

Nu se recomanda setarea unor temperaturi mai mici de 17-18 grade in cazul absentei de scurta durata (10-12 ore), deoarece revenirea la temperatura de confort va determina un consum mare de combustibil. In cazul absentei pe durata a catorva zile, aceasta valoare se poate seta in jur de 14-15 C, iar pentru absenta de peste o saptamana se poate merge pe o setare de 10-12 C (asa-numita temperatura “de garda”).

 

Vedeti oferta noastra completa de termostate AICI.

 

O alta solutie de economisire in anotimpul rece este utilizarea robinetilor termostatati pe radiatoare. Avantajul acestora este ca determina o temperatura independenta in fiecare camera, permitand o economisire semnificativa de energie. Si in acest caz, utilizarea corespunzatoare este esentiala pentru a beneficia de efecte vizibile si de facturi mai mici.

 

 

 Utilizarea robinetilor termostati

 

Utilizarea robinetilor termostatati pe radiatoare, impreuna cu un (crono)termostat asigura o functionare economica si confortabila a instalatiei de incalzire. (Crono)termostatul se instaleaza, in general, in camera cea mai rece si pe radiatorul din acea camera nu se monteaza robinet termostatat, ci robinet simplu care se mentine deschis pe maxim.

 

In orice instalatie de radiatoare cu robineti termostatati se va lasa la valoarea minim un radiator fara robinet termostatat pentru a permite realizarea circulatiei agentului termic si evitarea socurilor hidraulice asupra pompei.

 

 

Izolare termica

 

Nu in ultimul rand, pentru a obtine economii la incalzire este importanta izolarea termica a casei: pereti exteriori din caramida eficienta cu goluri si polistiren pe exterior sau pereti din lemn cu izolatie din vata minerala, ferestre tip termopan eficiente etc. Foarte importanta este de asemenea, izolatia acoperisului si a podului.

Lichidari de stoc

go to top Despre noi Contul meu la e-Vasion.ro Cum cumpar? Cum platesc? Termeni si conditii - Acest site utilizeaza Coockie-uri Politica de confidentialitate Info stoc Retururi de produse Asigurarea garantiilor Informare si suport Renuntarea la cumparare Garantii si Service Contact Solutii finantare Retea Vasion Aboneaza-te-la-Newsletter ANPC E-vasion.ro • Magazin online de materiale de constructii
Toate drepturile rezervate S.C. Vasion S.R.L. © 2009 E-vasion.ro • Magazin online de materiale de constructii